2° & 3° Kleuter van GVB Het Wij-land

Een dagje in de 2de en 3de kleuterklas

Aan de hand van de volgende foto's kun je een klein beetje inschatten hoe een dagje bij ons verloopt.

De kleuters komen binnen in de gang en maken hun boekentas leeg, flesjes water op de plank en boekentas in de bak. De kleuters komen binnen en nemen plaats op hun eigen kistje. Juf bekijkt de schriftjes en kleuter die aangesteld worden per 14 dagen halen de tussendoortjes op. De kalender wordt in orde gemaakt en elke kleuter wordt individueel begroet. Het dagverloop wordt uitgetekend op het bord. Daarna genieten we van een kort wiskunde of taalmomentje om dan een langere klassikale activiteit te doen.

De kleuters worden verdeeld in kleurengroepen en zoeken hun kleurtje in de klas waar het materiaal klaar ligt en ze meteen aan het werk kunnen. Tegen de speeltijd worden de tussendoortjes uitgedeeld, dan eventjes ontspannen op de speelplaats. Nadien wordt er verder gewerkt in de kleurengroepjes tot de middag. 

We eten ons buikje rond in de eetzaal, leven ons uit op de speelplaats en na het gezamelijk toilet, maken we het eventjes stil voor een godsdienstmomentje. Ons keuze doosje wordt boven gehaald en we kiezen aan de hand van het keuzebord waar we willen spelen. Na een leuk speelmoment ruimen we alles samen op krijgen we onze koek en mogen we eventjes uitwaaien op de speelplaats. Na de speeltijd genieten we nog van een klassikaal momentje: liedje, verhaaltje, spelletje, filmpje computerklas,  ... We maken onze boekentas en zwaaien de juf uit. 

Op donderdag en vrijdag voormiddag krijgen we bewegingsopvoeding van juf Léonie. Op donderdagnamiddag hebben we hoekenwerk, waar er enkele 3de kleuters al eens mogen genieten van het eerste leerjaar en er enkele van het eerste leerjaar nog eens terug bij ons mogen spelen of wat werken. 

Schrijfdansen staat bij ons ook op het programma, zo ontwikkelen we onze vinger, hand en polsspieren alvast om tot een goede pengreep te komen. 

We leren de cijfers op de klok kennen. Zien aan de hand van pictogrammen welke taakjes we moeten uitvoeren. Aan een leuke zelfgemaakte kapstok hangen we onze knutselwerkjes op. Wanneer we jarig zijn krijgen we een leuk tasje met mooie tekening van alle kleuters in mee en een te gekke kroon op ons hoofd. We mogen een taart maken aan de hand van doosjes waar er leuke spelletjes in zitten die we gedurende de dag spelen. 

We doen regelmatig yoga en krijgen onze map mee met de vakantie zodat we die oefeningen thuis ook nog eens kunnen uitproberen. Om de veertien dagen krijgen we onze werkmap mee waar er wat uitleg in staat wat we allemaal gedaan hebben. Aan de hand van de puzzelboekjes kunnen we gemakkelijk zien welke puzzels we gemaakt hebben en hoeveel. De blauwe en groene zijn voor de tweede kleuters en groen en rood voor de derde kleuters. Per thema maken we tekeningen die we in een boekje kleven dat we ons woordenboek noemen, zo kunnen we regelmatig onze nieuwe woordenschat inkijken en inoefenen. 

Geniet van de gemaakte foto's

Scholen SIRH

Scholen Ieper Rand Heuvelland sirh.be

© Basisschool GVB Het Wijland Voormezele | Cooked and Spiced by Tasty Creations | Hosted by LMD