Tweede graad van GVB Het Wij-land

uitzwaai 6de leerjaar

 

Ilian, Robbe, Pepijn en Kenzi vertrekken volgend jaar naar de middelbare school. Na een carrière van 9 jaar in onze school mochten we dit niet zomaar laten voorbij gaan. 

Voor ze de school mochten verlaten met het beheerde afstudeerhoedje op moesten ze nog bewijzen hoe knap ze waren in een eet-quiz-spel.

Naast het beantwoorden van vragen (Welk snoepgoed heet in het Frans 'barbe à papa' ?/ Wat ontstaat als je suiker opwarmt?/ Wat at Popeye om snel spierballen te krijgen?/...), het raden van uitbeeldopdrachten (K1 = pannenkoeken bakken, K3 = banaan, L1 = eiwit opkloppen, L2 = koffie drinken, 5de leerjaar = ober) kregen ze allerlei opdrachten voorgeschoteld. 

Op de foto's kun je genieten van de mini-wedstrijdjes eiwit kloppen, met cacao-poeder in de mond een lied zingen, om het vlugst een beker water uitdrinken, een gegorgeld lied herkennen, om het snelst een portie rijst opeten met Chineese stokjes, ... Het publiek genoot evenzeer.

Per goed uitgevoerde opdracht verdienden ze een snoepje waarmee ze op het einde een kunstwerk maakten.

Traditiegetrouw werd er helemaal op het einde afgeteld van 10 tot 0 alvorens de schoolpoorten openzwaaiden naar 2 maanden welverdiende vakantie.

 

 

Scholen SIRH

Scholen Ieper Rand Heuvelland sirh.be

© Basisschool GVB Het Wijland Voormezele | Cooked and Spiced by Tasty Creations | Hosted by LMD