Tweede graad van GVB Het Wij-land

L2 bezoek aan Minerva en Minne Sport n.a.v. ons werothema

Om ons werothema rond fietsen wat aanschouwelijker te maken, gingen we op bedrijfsbezoek naar Minerva en Minne Sport.

O.l.v. agent Olivier fietsten we 11 km tot aan Minerva, een groothandel in fietsen. Even een koek en een drankje en dan op verkenning.

Christophe, de papa van Matteo werkt daar en leidde ons met veel enthousiasme door het hele bedrijf: van de winkel en werkplaats , over de laadkaaien en magazijn (tot wel 10 m hoog) beneden, naar een werkplaats, magazijn en bureaus op de eerste verdieping tot een magazijn voor onderdelen op de tweede verdieping. Tussendoor vertelde Christophe honderduit en konden we massa's vragen stellen. Plots riep baas Filip dat we even moesten wachten want er was een BV op komst... Niemand minder dan de kersverse Miss België Kedist Deltour maakte even tijd voor een praatje en plaatje met ons.

Terug de fiets op voor een korte rit naar Minne Sport. Dit is de fietsenwinkel van de ouders van Pippa. Hier zagen we allerlei fietsen, toonde Julie hoe de fiets helemaal op maat van de koper wordt afgesteld, mochten we even mee met Koen voor een ritje in een bakfiets, koersten we de longen uit het lijf op een echte kinderkoersfiets,...

Even tijd voor een picknick en dan terug met de fiets naar school. 

 

 

Scholen SIRH

Scholen Ieper Rand Heuvelland sirh.be

© Basisschool GVB Het Wijland Voormezele | Cooked and Spiced by Tasty Creations | Hosted by LMD